Mentability Sportpsychologie
                                                

Amy Verhagen


Mijn naam is Amy Verhagen (1993). Met een master Bewegingswetenschappen op zak, grote passie voor sport en presteren en nieuwsgierigheid voor de mentale aspecten van sport ben ik de post master Sportpsychologie gaan volgen.
In 2019 rondde ik de Post-academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog af en mag ik mij nu Sportpsycholoog VSPN
® noemen. Als geaccrediteerd sportpsycholoog voldoe ik aan de eisen van de VSPN (Vereniging voor Sportpsychologie Nederland) en is mijn werk gebaseerd op wetenschappelijk bewezen technieken.

Van jongs af aan ben ik zelf ook actief in sport. Sporten die ik heb beoefend zijn: turnen, voltige, paardrijden en dansen. Nog steeds ben ik op nationaal en internationaal niveau actief in de sport voltige en ben ik regionaal actief in de dressuursport. Daarnaast ben ik ook voltige trainster. Dagelijks maak ik zelf weer mee hoe belangrijk mentale vaardigheden zijn voor een optimale prestatie.

Met mijn achtergrond in de paardensport heb ik veel ervaring opgedaan in het mentaal begeleiden van paardensporters in verschillende disciplines. De begeleiding van paardensporters is zeer specifiek aangezien de sporter samenwerkt met een levend dier dat reageert op elke verandering bij de sporter. Sporters uit andere takken van sport kunnen uiteraard ook bij mij terecht.

In de periode dat ik actief was als bijlesdocente merkte ik dat scholieren ook baat kunnen hebben bij mentale vaardigheden. De mentale vaardigheden probeerde ik dan ook zoveel mogelijk toe te passen in de bijlessen. Dit resulteerde in gemotiveerde leerlingen die met meer vertrouwen hun toetsen maken.

Sinds eind 2020 ben ik lid van de werkgroep NO GO-gedrag. Met meerdere collega Sportpsychologen zetten we ons in om grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld te onderkennen, te signaleren en de expertise van sportpsychologen hierin te verbeteren.profielfoto
IMG-20200702-WA0032
Logo met tekst300x800_RGB (1)


Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact met mij op.

 
E-mailen
Bellen