Mentability Sportpsychologie
                                                

Mentale training

We horen het vaak: 'diegene met de stalen zenuwen zal winnen'. Het verschil op top niveau is fysiek, tactisch en technisch vaak erg klein, dan blijft er nog één factor over die bepaalt wie er wint of verliest: mentaal. Wie laat zich niet afleiden? Wie blijft ontspannen zijn taak uitvoeren ondanks de druk? Welk team blijft het beste communiceren?

Mentale training is het systematisch aanleren van mentale vaardigheden. Onder mentale vaardigheden wordt onder andere verstaan: het kunnen stellen van de juiste doelen, omgaan met spanning, kunnen omgaan met gedachten, controle over je aandacht en visualiseren. Deze vaardigheden stellen je in staat om het maximale uit jezelf te halen.

Mentale training kan op alle niveaus en leeftijdscategorieën van sportbeoefening ervoor zorgen dat je meer uit jezelf haalt. Voor mentale training hoef je niet een specifiek 'probleem' te ervaren. Mentale training maakt je mentaal sterker en dat werkt. Als er wel sprake is van een specifieke vraag of probleem, dan kijken we samen naar mogelijke antwoorden en oplossingen.

Zowel sporters, teams als trainers/coaches kunnen mentale training volgen.

Mentale training vindt in overleg plaats op locatie.

“You cannot stop the waves but you can learn to surf - Jon Kabat-Zinn”Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact met mij op.


 
E-mailen
Bellen