Mentability Sportpsychologie
                                                

Individuele mentale training

Individuele mentale training is de manier om als sporter te werken aan je mentale kracht. Het aanleren van mentale vaardigheden zorgt ervoor dat je onder alle omstandigheden het beste uit jezelf kunt halen.

Veel voorkomende thema's zijn:

  • Prestatievermindering tijdens wedstrijden. Je bent een kampioen in de trainingen, maar in de wedstrijden kun je dit niet laten zien.
  • Wedstrijdspanning. Tijdens of in aanloop naar wedstrijden voel je veel stress en spanning.
  • Motivatie en sportplezier. Je vond je sport altijd heel leuk, maar nu weet je niet meer of je het leuk vindt en waar dat aan ligt.
  • Zelfvertrouwen. Ik kan het, of toch niet? Je wil van je twijfel gevoel af en in jezelf geloven.
  • Omgaan met verwachtingen van jezelf. Je legt de lat hoog voor jezelf, het is niet snel goed genoeg.
  • Omgaan met verwachtingen van anderen (zoals de trainer, ouders of sponsoren). Je wil graag goed presteren voor je trainer, ouder of de sponsoren.
  • Omgaan met blessures. Je hebt een blessure en wat moet je dan doen? Stapje voor stapje weer terug de sport in, dat kan best spannend zijn.
  • Omgaan met teleurstellingen. Dingen lopen niet zoals je had verwacht, hoe ga je dan door?


Het individuele mentale trainingstraject start met een kennismakingsgesprek waarin we bespreken waar je tegen aan loopt en waar je aan zou willen werken. Na het kennismakingsgesprek zit je nergens aan vast. Je mag zelf bepalen of je wil beginnen met de mentale training.

Als je besluit door te gaan met mentale training gaan we aan de slag met een trainingstraject speciaal op maat gemaakt. We trainen de mentale vaardigheden zowel in gesprek om de tafel als, waar mogelijk, in de sportpraktijk.

Het exacte aantal sessies dat we doorlopen is per sporter verschillend, maar varieert vaak tussen de 5 en 10 sessies.

Mijn missie is om jou te laten ontwikkelen tot de sporter die je graag wil zijn. Belangrijke pijlers die in het traject terugkomen zijn positiviteit, acceptatie, begrip en aandacht.


“The sky has no limits. Neither should you - Usain Bolt”


Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact
 
met mij op.

 
E-mailen
Bellen